Jonker
talen

Visual Systems Benelux B.V.

Marconiweg 32, 8071 RA
Postbus 171, 8070 AA
Nunspeet - Nederland

T +31 (0) 88 456 80 10
F +31 (0) 88 456 80 20

E info@visualsystemsbenelux.nl

Saturn Petfood

saturnOEE

Saturn Petfood was al klant bij Visual Systems Automation GmbH nog voordat Visual Systems Benelux was opgericht. Bij Saturn is in de loop der tijd de applicatie gegroeid van alleen visualisatie naar 20% visualisatie en 80% data acquisitie en stilstandanalyse.

De Klant:
Sinds 1987 produceert Saturn Petfood GmbH, als dochter van de heristo-groep, diervoeding in alle toonaangevende petfood-categorie├źn. De specifieke deskundigheid op het gebied van natvoer is in de afgelopen jaren consequent uitgebreid naar de gebieden droogvoer, snacks en gebak. Door de compromisloze doorzetting van hoge kwaliteitsstandaards behoort Saturn Petfood tot de toonaangevende aanbieders van diervoeding in Europa. Gefundeerde productexpertise en een grondige kennis van de Europese handel hebben het voor Saturn Petfood mogelijk gemaakt handelsmerk-concepten precies op maat te ontwikkelen.

De vraagstelling:
Saturn Petfood wil een systeem wat de Overall Equipment Effectiveness (OEE) kan vastleggen. Vrij vertaald betekent Overall Equipment Effectiveness 'Totale Installatie Rendement'. Saturn wil met het systeem kunnen kijken naar een installatie maar deze ook kunnen besturen.

De geboden oplossing:
Saturn Petfood maakt o.a. gebruik van de stilstandmodule van VISpro. VISpro verzamelt van de aangesloten installaties diverse data. Bijvoorbeeld: status van de machine, (ver)storingsmeldingen, aantal eenheden, draaiuren, stilstanduren. VISpro koppelt de meldingstijd en tijdsduur aan de binnenkomende informatie. Het verwerkt de data en vult een database waarmee een analyse wordt uitgevoerd. Ook voorziet VISpro in een conversie naar andere programmatuur bijvoorbeeld naar een spreadsheet. VISpro is een bron voor het vaststellen van stilstand en capaciteitverliezen.