Jonker
talen

Visual Systems Benelux B.V.

Marconiweg 32, 8071 RA
Postbus 171, 8070 AA
Nunspeet - Nederland

T +31 (0) 88 456 80 10
F +31 (0) 88 456 80 20

E info@visualsystemsbenelux.nl

Walibi World

Walibi

Energie verbruik is in een attractiepark als Walibi World een hot item. Niet alleen voor de rekening van het park maar ook de bezoeker is zich steeds meer bewust van zijn verantwoordelijkheid in deze. Walibi World heeft in ViSpro een systeem gevonden dat voldeed aan hun wensen. Namelijk een eenvoudig, krachtig, flexibel en stabiel energie monitoringssysteem. Dit systeem moet in staat zijn alle stromen binnen het park in beeld te kunnen brengen.

De klant:
Walibi World is een attractie park met een hoog energieverbruik. Tot op heden had men echter een beperkt inzicht in dit energie verbruik. Mede vanwege de milieuwetgeving wil men nu volledig inzicht en controle over het energieverbruik.
Het huidige systeem bestaat uit een hoeveelheid dataloggers welke uitgelezen worden door middel van een laptop. Met dit systeem is er echter geen direct inzicht in het verbruik, ook gaat er veel tijd verloren met het ophalen van deze gegevens.

De vraagstelling:
Walibi World wil een volledig uitbreidbaar systeem, welke in de toekomst in staat is om het energieverbruik te verminderen middels aansturing. Het systeem moet in staat zijn om zowel het gas, water en kWh verbruik, als de lozing van afvalwater te monitoren en te archiveren Ook moeten deze gegevens worden vergeleken met het aantal bezoekers en weersomstandigheden.
Het systeem moet ook uiterst flexibel zijn wat betreft datacommunicatie, vanwege een beperkte aanwezigheid van datakabels.

De geboden oplossing:
In eerste instantie is er een Wago I/O -systeem geplaatst met een ViSpro basisstation. Het grote voordeel van het I/O -systeem is de uitbreidbaarheid. Het ViSpro basisstation communiceert middels een draadloze verbinding met de I/O modules. Het ViSpro basisstation is voorzien van een MySQL database, deze database kan worden uitgebreid zodat in de toekomst gegevens als het aantal bezoekers, het weer, en het energieverbruik vergeleken kunnen worden.