Jonker
talen

Visual Systems Benelux B.V.

Marconiweg 32, 8071 RA
Postbus 171, 8070 AA
Nunspeet - Nederland

T +31 (0) 88 456 80 10
F +31 (0) 88 456 80 20

E info@visualsystemsbenelux.nl

ViSpro OPC

ViSpro OPC
ViSpro OPC is een samenstelling van drie programma's, welke een naadloze koppeling tussen de Windows gebaseerde OPC omgeving en de op Linux of Windows ontwikkelde ViSpro omgeving realiseert. De samenstelling bestaat uit de OPC server "ViSOPCServer", de OPC client "VisOPCClient" en het configuratieprogramma "ViSpro OPC Configurator".

ViSpro OPC Server
Het programma VisOPCServer is een OPC Data Access (DA) server, welke gebruik maakt van de OPC DA 1.0 en 2.0 protocollen. Hiermee worden actuele waarden uit datapunten in ViSpro uitgelezen en beschikbaar gesteld. Iedere OPC DA client die de versie 1.0 of 2.0 ondersteund kan een verbinding met de VisOPCServer starten en de actuele waarde uit de datapunten lezen en veranderen. Waardeveranderingen door de OPC clients worden door de VisOPCServer doorgezonden naar ViSpro. De communicatie is bi-directioneel.

OPC Server

ViSpro OPC Client
Het programma ViSOPCClient is een OPC DA client, welke het OPC DA 2.0 protocol ondersteund. Via dit protocol worden de actuele waarde van OPC items uit de OPC DA 2.0 Servers gelezen en in Datapunten binnen ViSpro geschreven. Waardeveranderingen in de datapunten binnen ViSpro worden ook naar de OPC items geschreven. De communicatie is ook hier bi-directioneel.

OPC Client

ViSpro OPC Configurator
Via het programma ViSpro OPC Configurator worden de verbindingen tussen OPC en ViSpro geconfigureerd. Dit geldt ook voor de VisOPCClient en de VisOPCServer.

OPC Configurator